Jump to content
FordContour.Org

Factory alarm problem


 Share

Recommended Posts

Hey everyone. Name is Steve Collins. I own a 1998.5 contour svt. I recently got the car and absolutely love it. Owned a new one in 1998. Anyway I installed an aftermarket radio and now my remote for power door locks will not work nor my factory alarm. Any help would be awesome. Oh when installing I unplugged factory wires from original radio and cut them. Then just connected wires on stereo to those wires. Now those two things don't work. Oh and interior floorboard lights stopped working also. I really hope someone out there knows how to repair because I'm really picky about my car. Thanks in advanced. 

Steve

Link to comment
Share on other sites

Well, cutting wires will get you into trouble. By the sound of your issues, it sounds like you blew a fuse or two.

 

Check F34 (7.5A) in the inside fuse box and possibly fuse 25. It sounds like you took some circuits out when you were cutting or working there. They make adapter harnesses that are super cheap and prevent you from cutting wires. For someone so picky, I find it interesting you would go out of your way to cut the wires instead of just plugging in a harness adapter to wire your new radio to. Almost every parts store carries them because Ford was pretty standardized back then.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.