Jump to content
Sign in to follow this  
ric

Headlights, Fogs, all out, but Fuses OK

Recommended Posts

All of a sudden, the headlights (low & hi) & fogs are out, but the parking lights work as do courtesy & intrument lights. The fuses are ok & the relays are ok & the switch is ok. I have a 98 SE w/ fogs & swapped hLight switch & relays that work in the 98, but won't make the lights work in the 97. Bulbs are also ok.

Not sure what else to check. All other electronics work.

A day ago I did short the trunk light (trying to put it back into the slot) & that blew the fuse to the radio which I replaced. That's the only event that I can think of that may have done this.

 

I crossed the Red (power wire w/ BU/Org stripe, and the Hi beam goes on.

 

Is there something else that would cause this?

 

Thanks

Ric

(97 Contour Sport 4cyc mtx)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, Terry.

This is truly embarrising, but when I looked at the fuse box chart in the manual, it never occured to me the Main Lights meant headlamps. Especially when there were fuses for lo-beams, hi-beams, fogs in the engine compartment fuse box.

When I looked up the trouble shooting sequence from the Ford Service program, it said to check fuse # 26. Recalling the hi fuse #'s are in the cabin fuse box. I replaced that fuse & everything is works!

Thanks for your help.

Ric

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.